De Dikke Toren is weer open!

De winter is voorbij! De Dikke Toren opent voor alle publiek. Het seizoen is geopend! 

Met de opening presenteren we een aantal mooie activiteiten.  

1            Frank van Asten heeft in december zijn rol van voorzitter Centree neergelegd. Ter ere van zijn afscheid staat er een mooi kunstwerk in de hal van de Dikke Toren.

 2            Op de 1e etage is het kunstwerk Blowin’ in the wind te bewonderen. Dit is een beeldengroep van Meg Mercx en Rob Verwer. De beelden bestaan uit monumentale, nonchalant gestapelde, skeletachtige viskoppen met staketselachtig graten lichamen opgebouwd uit aaneengeklonken stukken rest- en hergebruikt hout, wit gesaust. Gemoduleerd, geabstraheerd tot een grafische schets in de ruimte. Zijn het relicten van een verdwenen beschaving? Van een bestaand leven dat ooit was, nu is of nooit meer zal zijn? Of is het een toekomstvoorspelling over dood & vergankelijkheid?

 3            Op de 2e etage speelt de film “Het Kraaiennest”. De film gaat over de vrede van Parijs waarmee 701 jaar geleden een einde kwam aan de eeuwenlange strijd tussen Holland en Vlaanderen over het bezit van Zeeland.  Gids Hans Baris blaast je omver met zijn hoofdrol. De film is geproduceerd door Eef de Graaf in opdracht van Stichting de Erfgoedvrienden. Naast de film kun je 3 prachtige kostuums uit die tijd bewonderen van de veldheren Graaf Willem III, Admiraal Grimaldi en Kostuum Gravin. De kostuums zijn gemaakt door Baukje Bijlsma.

4            Tot slot vinden we educatie belangrijk! Daarom mogen alle basisscholen van Schouwen- Duiveland de toren dit voorjaar gratis beklimmen! Basisschool Binnen de Veste zal volgende week als eerste alle treden bedwingen. Uiteraard onder begeleiding van de leerkracht(en).  

De Dikke Toren is open van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.OO uur